Cestovní pojištění pro vášnivé potápěče je přímo nezbytné

Nehody se stávají i doma, ale na dovolených se nám určitě také nevyhnou. Nejen tehdy, když se věnujeme sportům, kde nechybí špetka adrenalinu a vzrušení. V každém případě, na cesty do ciziny, snad, i kdyby to byl Jadran nebo italská riviéra, je zapotřebí sjednat odpovídající pojištění. Nejen proto, abychom v případě nutnosti zajistili své blízké. Ošetření v nemocnici se může bez sjednání pojistky hodně prodražit, zvláště pokud pojedeme třeba do USA nebo dalších zemí západního světa. 

Exotickým destinacím se meze určitě nekladou

Klasická cestovní pojistka patří do poměrně široké rodiny neživotního pojištění. Pokud se ovšem jedná o potápění, jsou tu různé varianty. Je jistě očekávatelné, že pojistné pro ponor do relativně malé hloubky bude úplně jiné než u hlubinného potápění. 

Pojištění pro potápění v zahraničí

Pomyslná mez je zde čtyřicet metrů pod hladinou, protože pod ní se už hovoří o takzvaných extrémních sportech – nakonec, v této hloubce je potápění určeno jen skutečným profesionálům, kteří už mají v této sféře přeci jen něco za sebou. Pojištění pro potápění v zahraničí lze sjednat jak pro poměrně známé destinace, tak i pro exotiku na Bajkalu nebo Kostarice.

Zajímavý koníček, který fascinuje řadu lidí

Pozorovat svět hluboko pod mořem je krásné, a to nejen při sledování televizních dokumentů. Kdo tohle zkusí, získá nejspíše koníček už na celý život. Korálový útes, pestrobarevné rybky, odpočinek od každodenního shonu a spoustu zážitků, ať už sami nebo ve skupině přátel s podobnou zálibou. 

Potápění v hloubce nad 40m

Společné chvíle strávené pod hladinou pak patří k věcem, o kterých se dá hovořit klidně i dlouhé hodiny. Potápění v hloubce nad 40m však s sebou nese i jistá rizika, o nichž je určitě nutné uvažovat. Když je navíc v ceně pojistky i pobyt v hyperbarické komoře, jistě není proč váhat.