Jak nemít z dítěte dyslektika

Pokud jste pánové rodiče, jistě nechcete, aby se vaše dítě špatně uplatnilo na trhu práce a celkově v životě nemusí být úplně spokojení. Na vinně často je, že děti hůře čtou. Problémy se čtením se objevují už v raném věku. Ale jako rodiče to můžete změnit a předcházet tomu. Přes patnáct procent dětí mají v dnešní době ve škole potíže s čtením a trpí tzv. dyslexii.

Začněte od malička

Opravdu je důležité začít a věnovat se dětem velmi brzy, třeba když už zavinovačka je ovinutá kolem vašeho děťátka. Můžete jim číst třeba pohádky. Moc se nevyplácí spoléhat úplně na to, že dyslektika napraví ve škole profesionální učitel.

Pár minut denně

Stačí kolem dvaceti minut, abychom četli našim dětem v době, kdy budou mít náladu a bude to pro nás příjemné. Třeba se můžeme s dětmi natáhnout na naše matrace na mieru a číst jim pohodlně v posteli a trávit spolu pohodové chvíle.

Příklad rodičů

Můžete si číst sami potichu a vaše děti by vás mohly vidět. Děti často napodobují příklad rodičů jejich pozorováním. Děti rodičů, kteří si pravidelně čtou potom považují čtení za normální věc.

Hurá do knihovny

Dětem v knihovně dojde, že čtení není pouze záležitostí blízkých, ale také že je to běžné i pro široké okolí. Děti také přijdou do kontaktu i s knihami, kterým až tak moc nerozumí, ale tyto knihy i tak vzbudí jejich zájem.