Jak probíhá výkup vozidel?

Chcete si koupit nový automobil, ale ten starý ještě nepatří do šrotu? Chcete za svůj starý vůz získat ještě nějaké peníze, které můžete použít na doplacení nového auta? Automobilový průmysl je rozmanitý a nabízí celou řadu řešení. Nejefektivnější je výkup vozidel, který vám dnes nabízí ne jedna společnost. V dnešním článku se však podíváme, jak takový výkup vozidel probíhá.

Jakmile přijdete do společnosti, která nabízí výkup vozidel, ujme se vás jeden ze specialistů na výkup a seznámí vás s celým procesem. Následně proběhne kontrola údajů v technickém průkaze a specialista zjistí, zda nebylo vozidlo havarované, zda jste jeho majitelem a další náležitosti. Jestliže chcete prodat vozidlo, jehož nejste vlastníkem, musíte mít notářsky ověřenou písemnou plnou moc od majitele, který je zapsán v technickém průkazu.

Následně proběhne testovací jízda, která trvá asi deset minut. Během této jízdy zjistí odborník, zda jsou všechny jízdní vlastnosti vozidla v pořádku. Také zjistí, zda nechybí veškeré příslušenství, jež by mělo automobilu náležet, zkontroluje funkce vozidla a podobně. Po testovací jízdě následuje kontrola, zda je automobil legálního původu a také se kontroluje stav najetých kilometrů. Může se vám líbit jak Škoda Fabia, tak i Octavia.

V neposlední řadě odborník zjistí technický stav vozidla, zda má auto esa v rukávu, nebo je poškozené. Případně vyčíslí náklady, které by bylo nutné uhradit v případě, aby byl vůz nabízen zákazníkům. Nakonec je stanovena cena vozidla, kterou je vám společnost ochotna nabídnout za vaše vozidlo. Vy pak cenu buď přijmete, nebo odmítnete. To záleží pouze na vás.