Jak si zařídit ložnici?

Rozhodli jste se pro rekonstrukci své ložnice? Chtěli byste místo pro spaní podle nejnovějších trendů? Pak byste měli vědět, že základem každé ložnice je kvalitní postel s matrací. Ale nezapomeňte se zaměřit i na nábytek a dekorace. V dnešním článku se podíváme na poslední trendy.

Základem každé ložnice je kvalitní postel a matrace. Dle velikosti místnosti pak můžete vybírat další vybavení, jako jsou noční stolky, šatní skříně, komody a další prvky, které jsou součástí každé ložnice.

Ideální postel

Pod ideální postelí byste si měli představit takovou postel, která vám nabídne bezpečí a komfort. Jinými slovy by měla být dostatečně dlouhá, široká a pevná. Délka postele se doporučuje alespoň o 25 cm delší než je výška vaší postavy, šířka by měla být na jednolůžko minimálně 80 cm a postel by měla být vyrobena z kvalitních a bytelných materiálů. Velmi oblíbené jsou čalouněné postele, postele z masivu a kovové postele. Tyto tři typy postelí patří na trhu k těm nejprodávanějším.

Výška postele se doporučuje kolem 45 až 55 cm, ale pro seniory je vhodnější postel o něco vyšší, aby se jim z postele dobře vstávalo.

Nenahraditelnou součástí postele je bezpochyby rošt. Dnes byste měli rošty vybírat na základě toho, jakou si kupujete matraci. Velmi oblíbený je rošt laťkový, který je vhodný pod matrace s vyšším jádrem a pro pružinové matrace. Kdežto lamelové rošty se hodí pod matrace latexové či sendvičové.

Noční stolek

I kdy je pro někoho noční stolek zbytečnost, určitě k posteli patří. Mnohdy ho navíc oceníte, když si na něj můžete položit lampičku, knihu či sklenici s vodou. Noční stolek by měl být vyroben ze stejného materiálu jako samotná postel. Bude se vám hodit stolek se zásuvkou, do které si můžete ukrýt všechny své nezbytnosti.