Chřipka nebude mít šanci díky staré čínské medicíně

V zimním období se častěji stává, že jsme nachlazení a máme chřipku. Jak se chřipce vyhnout a účinně jí předcházet? Tajemství můžeme nalézt v tradiční čínské medicíně. O tom bude pojednávat následující článek, který vás možná inspiruje a některé tipy využijete.

Čínská medicína říká, že tou největší ochranou našeho organismu je naše kůže a svalový aparát. Zimním virózám se můžeme účinně bránit, pokud se budeme dobře starat o své tělo. Jak na to? Odpověď je velmi jednoduchá. Je potřeba dostatečně odpočívat, snažit se být v teple nebo čerpat energii ze zdravých potravin. Takovou potravinou je například řasa chlorella. Právě tato řasa příznivě působí jak na naše tělo, tak i na náš imunitní systém a dodává nám energii.

U moderní energie se často setkáme s radami proti chřipce, jako jsou například – časté umývání rukou, vyhýbat se místům, kde se soustřeďuje hodně lidí atd. Naopak čínská medicína radí, abychom měli dostatek spánku, vhodné oblečení a vyhnout se jídlům z fast foodů. Naše potrava by měla být bohatá na všechny potřebné vitamíny, jakým je kupříkladu vitamin B.

Co tedy přesně dělat proto, aby se nám chřipka účinně vyhnula? Jednoduše řečeno – teple se oblékat a nosit šálu. Právě dle čínské medicíny, jsou ramena, krk a horní část zad, nejčastějším místem, kde útočí viry ve větším množství, protože tyto oblasti jsou k jejich útoku náchylnější. Nošením šály můžete také předejít například nepříjemné bolesti hlavy, či škrábání v krku. Pořiďte si tedy huňatou šálu, či teplý rolák.

Čtěte také: Vitamín C pro Vaše zdraví