Matrace: Vždy připravena na akci!!!

Máte problémy se spánkem? Pokud tomu tak je, jistě si hodně přejete se této obtíže zbavit. A ráno je skvělé cítit se odpočatí a příjemně vyspaní. Je možné, že o své matrace nepečujete možná úplně vhodně. Zde máme pro vás pár tipů, jak pečovat a správně udržovat matrace, aby byly v pořádku a aby váš spánek byl kvalitní.

Jak je to s otáčením matrace

Jestliže vlastníte například matrace na mieru a kvalitní matrace, u takových matrací není často přesně uvedeno, jestli se mají otáčet někdy nebo jestli se mají vůbec otáčet. Tyto matrace to vyloženě nevyžadují a někdy to ani není vhodné. Výrobci kvalitních matrací dávají na ně záruku v rozmezí 12 až 15 roků a tato záruka je na to, že se matrace neproleží. Také na štítku, který je všitý, najdete značky, jenž vás upozorní, abyste, když vyperete potah matrace nebo ji provětráte, tak abyste nezaměnili část, kde jste měli položené nohy a hlavu. Ptáte se proč tomu tak je? Je to z důvodu vhodné hygieny vaší matrace. Jistě nechcete zaměnit tu část, kde jste měli pár měsíců položenou hlavu a zaměnit ji za tu, kde ležely vaše nohy. U matrací, které nejsou tolik kvalitní se však doporučuje je otáčet. Zamezíte tak proležení matrace.

Oboustranná matrace

U oboustranné matrace naleznete strany, z nichž každá strana se vyznačuje jinými anatomickými a ortopedickými vlastnostmi. Tady lze otáčet matraci, ale opět se nedoporučuje zaměnit část hlavy za část nohou a naopak. Vyměnit matrac byste měli po přibližně osmi letech a to z důvodu hygieny.