Buďte dobrým šoférem

Pokud jste právě dokončili zkoušky v autoškole, určitě se těšíte na váš řidičský průkaz, až si ho vyzvednete na úřadě. A jestliže nemáte dostatek financí na nákup auta, bude pro vás výhodné pořídit si auto leasing, s kterým vyřešíte tento problém a nic vám nebude bránit jezdit. Jak se ale stát v praxi a běžném provozu skvělým řidičem?

Správný řidič se umí omluvit

Skvělý řidič by neměl nikoho ohrozit, ale někdy se čas od času může stát, že někoho trochu omezíme, třeba šlápneme více na plyn a rozjedeme více pneumatiky a neodhadneme vzdálenost za námi jedoucího vozu. Dobrý řidič se umí omluvit, špatný šofér jen často svaluje vinu na druhé lidi a takovým řidičem být jistě nechcete.

Taky mějte trpělivost

Jistě se také stane, že někdo vás něčím trochu nazlobí nebo jinak vyvede z míry. A jestliže se vám dotyčný řidič omluví, zkuste být slušní a odpustit mu. Čas nikdo nevrátí zpět. A řidič na úrovni je takový, který dokáže vystoupit ze svého luxusního vozu audi nebo citroen a dokáže se omluvit, odpustit a případně si s druhým šoférem podat ruce.

Jednoduše řečeno – přemýšlejte

Stačí se trochu zamyslet a jistě vás všechny uvedené doporučení výše samy napadnou. A možná budete souhlasit s tím nebo vás to někdy napadlo, že pokud by všichni řidiči se řídili všemi zásadami správných řidičů, možná bychom nepotřebovali ani žádné zákony a jiná opatření.