Co snižuje hodnotu automobilu?

Některé přednosti mohou být vadami

Pokud se chystáte prodat váš automobil, pak byste se měli zajímat o to, co snižuje hodnotu automobilu. Pokud máte váš automobil čerstvě nalakovaný, tak to budí značné podezření. Je možné, že auto bylo bourané nebo značně zkorodované. Když pojedete na výkup aut, tak se pokuste tuto novotu nějakým způsobem zamaskovat. Třeba nepřijeďte se zcela čistým autem.

Vysledujte míru koroze

Dalším pohledem výkupce automobilu bude pohled odspodu na váš automobil. Proto se na tuto část zaměřte před prodejem i vy. Pokud znáte šikovného svářeče či karosáře, tak ho požádejte o drobné úpravy. Vždycky však zvažte, jestli se vám to vyplatí. Cena oprav může být vyšší než prodejní cena. Pokud máte na voze špatné pneumatiky, tak to také snižuje cenu automobilu.

Drobné nedostatky se snažte změnit

Pokud to jde, tak karosáře donuťte k odstranění plošek, svárů a všeho, co by napovídalo na zjevnou opravu automobilu. Při výkupu automobilu se výkupce zaměří i na stav elektronického příslušenství. Stav elektronického příslušenství se měří podle moderní diagnostiky. Při prodeji automobilu nevyužívejte rychlé akce, ale snažte se vytrvat s vaší reálnou nabídkou po delší dobu.