Mytí aut v zimních měsících nechte raději na profesionálech

Mýt či nemýt, toť otázka. Ani Hamlet, ani Shakespeare si s tímto problémem hlavu zalamovat nemuseli, oni totiž automobil nevlastnili. Ale dnešní řidiči si tuto otázku kladou každou zimu. Je mytí vozu v zimních měsících bezpečné a jak správně ošetřovat lak vozidla? Automobil je vizitkou každého řidiče a tak je na místě, aby mu řidič také věnoval náležitou péči.

Kromě doplňování potřebných kapalin a pravidelných servisních prohlídek je potřeba také z času na čas zajet do myčky nebo si jej umýt vlastnoručně, pokud k tomu máte odpovídající podmínky. V létě je mytí aut poměrně jednoduché, komplikace však nastává ve chvíli, kdy začnou teploty na teploměru nebezpečně rychle klesat. V tuto chvíli se už samoobslužné mytí aut venku nedoporučuje, jelikož hrozí, že se vám nepodaří auto kvalitně vysušit a dostat vodu ze všech míst, kam nepatří. Následkem toho, se vám velmi snadno může stát, že se přes noc vaše auto promění v nedobytnou pevnost. Proto svěřte raději v zimních měsících údržbu vaše automobilu profesionálům.

Využít můžete například automyčky společnosti BKF CarWash, jejichž nabídku najdete zde bkfcarwash.cz/produkty/mycky-aut/. Myčka aut je v dnešní době už součástí skoro každé čerpací stanice, případně obchodního centra. Proto není problém zajet si s autem do myčky naprosto kdykoliv a zejména, pokud už probíhá solení silnic, neměli byste návštěvu odkládat. Jen vysokým tlakem, je možné odstranit zbytky soli z podvozku auta dříve, než tam stihne napáchat škody. Navíc nezapomínejte, že auto, které je špinavé je také mnohem hůře viditelné a vy se na silnici stáváte nebezpečnými nejen sami pro sebe, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Zkontrolujte si proto pokaždé, než vyjedete, zda vám fungují všechna světla a máte v čitelném stavu poznávací značku automobilu, ať vás na cestách nepřekvapí ještě nějaká ta pokuta. Překvapí-li vás na cestách zavřená myčka aut, pak se podívejte na teploměr, je možné, že jste si moc zatopili a nevšimli jste si, že venkovní teplota už je hluboko pod bodem mrazu. V takových chvílích některé myčky zůstávají uzavřené, protože hrozí poškození automobilu vlivem velkých teplotních výkyvů.