Kde si sjednat nejlevnější povinné ručení?

Rozhodli jste se, že investujete do nového vozidla? Nebo si chcete koupit ojetý automobil v autobazaru? Ať už vyberete jakýkoliv způsob pořízení automobilu, nezapomínejte, že s koupí vozidla jsou spojeny také starosti a povinnosti. A jednou z vašich povinností je sjednat si povinné ručení, což je zákonem stanovené pojištění. V dnešním článku se na povinné ručení podíváme podrobněji.

Povinné ručení můžete znát také jako zákonné pojištění vozidla. Jedná se o pojištění, ze kterého jsou kryté škody, které způsobíte provozem svého automobilu na majetku či zdraví ostatních osob. Nemůžete z tohoto pojištění krýt škody způsobené na vašem automobilu, protože k těmto účelům slouží havarijní pojištění. Mohli bychom tedy říct, že havarijní pojištění začíná tam, kde povinné ručení končí. Když si budete automobil kupovat v autobazaru AAA Auto, prodejce vám ihned nabídne jejich povinné ručení, které můžete, ale nemusíte přijmout.

Povinné ručení mají v portfoliu produktů pouze ty pojišťovny, které mají licenci toto pojištění poskytovat. V současné době existuje spousta pojišťoven, která povinné ručení nabízí, a tak máte z čeho vybírat. Nezáleží na tom, zda máte Volkswagen Passat, Audi či automobily značky Škoda, vždy si musíte sjednat povinné ručení, jehož sazba se odvíjí od stáří vozidla, jeho výkonu a dalších parametrů.

Než si povinné ručení sjednáte u první pojišťovny, která vám padne do oka, nejprve si nabídky pojišťoven porovnejte. Nabízí se vám online srovnání povinného ručení, ze kterého můžete snadno a rychle zjistit, která pojišťovna vás vyjde cenově nejvýhodněji. Kromě toho, že byste se měli dívat na cenu, se dívejte i na rozsah krytí škod, rozsah asistenčních služeb a dalších vlastností daného produktu.

Investujte do kvality svého automobilu. Kupte mu alu kola, kvalitní pneumatiky a nezapomeňte chodit na pravidelné technické kontroly. Jedině tak si zajistíte bezpečnou jízdu.