Umíte si správně vybrat oblek?

Možná rád nostalgicky vzpomínáte nad fotkami z tanečních, kde pózujete ve svém prvním obleku. Či snad dodnes řvete s kamarády smíchy, když si připomenete nepadnoucí maturitní oblek, v němž jste více než čerstvého dospěláka připomínal poněkud skleslého tučňáka? Ty doby jsou už ale dávno pryč a jistě dobře víte, že pravý gentleman si musí dávat pozor na to, aby mu oblek perfektně padl. V některých zaměstnáních prostě bez dokonalého obleku nemáte šanci a i pokud můžete do zaměstnání chodit v džínách, při společenské příležitosti jistě rád ukážete svůj vkus a eleganci.
V současnosti se preferuje mírně proštíhlená silueta saka, která lehce kopíruje postavu. Tento „slim fit“ střih samozřejmě vypadá dobře jen v případě, že nemáte pár kilo navíc. Pokud se na něj necítíte, s klidným svědomím zvolte volnější střih, který na silnější postavě rozhodně bude působit lépe a vkusněji. Ramena jsou u obleku jednou z nejdůležitějších věcí. V těchto místech vám musí sako vždy perfektně sedět. I kdyby vás okouzlil špičkový model ve slevě, dobrou službu vám nepadnoucí sako neudělá. I v tom nejluxusnějším obleku totiž budete vypadat neupraveně a humpolácky.
Při výběru obleku si všímejte i kapes. Ty musí být de facto neviditelné – splývají s látkou a rozhodně se nesmějí rozevírat.
Pečlivě vyzkoušejte  délku rukávů. Na rozdíl od kabátů musí mít sako takovou délku rukávu, aby byly vidět manžety od košile. Tak budete vypadat perfektně upravený.
Samozřejmě k obleku patří i kalhoty. Nemusíme snad připomínat, že si nekupujeme těsné, v pase zaříznuté kalhoty. Sexy obtažený styl není tím, co od vás zaměstnavatel – až na naprosté výjimky – očekává. Není vám pět, abyste si spořivě koupil kalhoty o několik čísel větší s tím, že do nich dorostete. Zkrátka kalhoty vám musí skvěle sedět a také délka by měla odpovídat botám, které chcete k obleku nosit.
Rozhodně nemůžete mít nohavice nařasené na obuvi a ideální jistě nebude ani pohled na vaše ponožky v případě, kdy kalhoty končí někde nad kotníky.

Možná rád nostalgicky vzpomínáte nad fotkami z tanečních, kde pózujete ve svém prvním obleku. Či snad dodnes řvete s kamarády smíchy, když si připomenete nepadnoucí maturitní oblek, v němž jste více než čerstvého dospěláka připomínal poněkud skleslého tučňáka? Ty doby jsou už ale dávno pryč a jistě dobře víte, že pravý gentleman si musí dávat pozor na to, aby mu oblek perfektně padl. V některých zaměstnáních prostě bez dokonalého obleku nemáte šanci a i pokud můžete do zaměstnání chodit v džínách, při společenské příležitosti jistě rád ukážete svůj vkus a eleganci.V současnosti se preferuje mírně proštíhlená silueta saka, která lehce kopíruje postavu. Tento „slim fit“ střih samozřejmě vypadá dobře jen v případě, že nemáte pár kilo navíc. Pokud se na něj necítíte, s klidným svědomím zvolte volnější střih, který na silnější postavě rozhodně bude působit lépe a vkusněji. Ramena jsou u obleku jednou z nejdůležitějších věcí. V těchto místech vám musí sako vždy perfektně sedět. I kdyby vás okouzlil špičkový model ve slevě, dobrou službu vám nepadnoucí sako neudělá. I v tom nejluxusnějším obleku totiž budete vypadat neupraveně a humpolácky.Při výběru obleku si všímejte i kapes. Ty musí být de facto neviditelné – splývají s látkou a rozhodně se nesmějí rozevírat.Pečlivě vyzkoušejte  délku rukávů. Na rozdíl od kabátů musí mít sako takovou délku rukávu, aby byly vidět manžety od košile. Tak budete vypadat perfektně upravený.Samozřejmě k obleku patří i kalhoty. Nemusíme snad připomínat, že si nekupujeme těsné, v pase zaříznuté kalhoty. Sexy obtažený styl není tím, co od vás zaměstnavatel – až na naprosté výjimky – očekává. Není vám pět, abyste si spořivě koupil kalhoty o několik čísel větší s tím, že do nich dorostete. Zkrátka kalhoty vám musí skvěle sedět a také délka by měla odpovídat botám, které chcete k obleku nosit.Rozhodně nemůžete mít nohavice nařasené na obuvi a ideální jistě nebude ani pohled na vaše ponožky v případě, kdy kalhoty končí někde nad kotníky.