Zatočte s bolavými zády!

Bolest zad je nepříjemná záležitost, která je bohužel u některých jedinců každodenní záležitostí. Jenže polykat prášky proti bolesti každý den jistě není to, co by si kdokoliv z nás přál. Samozřejmě existuje mnoho prevencí, pomocí kterých lze alespoň z části těmto bolestem předejít.

Cviků, které se specializují právě na záda a posílení zádového svalstva je nepřeberné množství. Můžete si je vyhledat na internetu nebo se zeptat přímo svého lékaře. Cviků je opravdu hodně a můžeme je hned rozdělit na cvičení bez pomůcek a cvičení s pomůckami. Jednou z takových vhodných pomůcek pro cviky na záda je velký gymnastický míč. Už jen sezení na něm je přínosem pro vaši páteř. Proč ho tedy nevyzkoušet? Dejte obyčejnou židli bokem a vyzkoušejte místo ní gymnastický míč na sezení třeba u počítače. Blížící se Vánoce přímo vybízejí k tomu, aby se na seznam pro Ježíška připsala další žádost na dárek, který vám pomůže zbavit s bolesti.

Důležité je si uvědomit, že velkou část dne trávíme v posteli. Zkuste se zamyslet nad tím, na čem vlastně tuto dobu trávíte, zda je to proleželá matrace ještě po babičce, anebo kvalitní zdravotní matrace. Nákup kvalitní matrace se vyplatí a poděkují vám za to hlavně vaše záda a vy se plnohodnotně vyspíte. Nákup takové matrace je vhodné promyslet, aby se vám dostalo kvality za rozumnou cenu. Takové matrace nabízí také slovenský e-shop, dokonce zde mají velmi atraktivní sekci: „matrace akcia“, kde naleznete zboží za výhodné ceny.