E-cigarety zvyšují svou prodejnost

O tom, že kouření je pro zdraví škodlivé informují samotné krabičky tabákových cigaret. Dokonce se neustále zvyšuje cena cigaret, ale i přesto se kuřáci svého zlozvyku nevzdávají. V roce 2006 byla v Číně patentována e-cigareta, jejímž cílem je nejen zdravější, ale také levnější kouření. Z Číny se e-cigarety rozšířily do celého světa a Česká republika nebyla výjimkou. Na našem trhu se e-cigarety objevily teprve nedávno a hned si získaly své příznivce. Prodejnost e-cigarety se neustále zvyšuje a prodejci uvádí, že je to způsobeno skutečností, že kuřáci nejen šetří své zdraví, ale chtějí šetřit své peněženky.

E-cigareta funguje na jiném principu než tabáková

E-cigareta je založena na zcela jiném principu, ale její účel je naprosto stejný jak u tabákové cigarety – uspokojit závislost na nikotinu. E-cigareta dodává do těla pouze čistý nikotin, žádný dehet, rakovinotvorné látky, ani oxid uhličitý. Myslete na své plíce a dýchací cesty, které jsou zamořeny škodlivými látkami, které se uvolňují při spalování tabáku. S elektronickou cigaretou je škodlivým látkám konec.

E-liquid vytvoří aromatickou páru

Do elektronické cigarety se dávají tekuté náplně e-liquid, které se postupným kouřením přeměňují na plynnou směs neboli páru. Kuřák tuto páru vdechuje a vydechuje a pára působí jako klasický dým u cigaret. Rozdíl je však v tom, že nezapáchá, je aromatizovaná a neobsahuje škodlivé látky. E-liquid obsahuje čistý nikotin v různé intenzitě. Vybrat si můžete e-liquid nejen na základě intenzity nikotinu, ale také na základě příchutě.