Kontrolujte správné nahuštění pneumatiky

Ohledně žárovek a nesvítícího světla žárovka může prasknout během provozu mi si toho nemusíme ani všimnout většinou vás policie při kontrole nechá žárovku vyměnit na místě, ale ohledně sjeté pneumatiky  policie tento přestupek bere vážně. Měli by jsme si dávat pozor na nesouměrné sjíždění pneumatik, když si koupíte pneumatiky levnější  a máte je namontované na vozidle, měli by jste zkontrolovat správné nahuštění pneumatiky a alu kola jestli nejsou prasklé. Výrobce vozidla v technických datech předepisuje na kolik máte pneumatiky levnější nahustit.

Jaké je dělení pneumatik

Tyto pneumatiky se rozdělují podle různých hledisek na pneumatiky pro osobní, nákladní automobily a motocykly ap. Další dělení je na celoroční, letní pneu a zimní pneu. Pneu mohou být obyčejné kvality, nebo taktéž špičkové kvality, viz např. firmy Pirelli, GoodYear a řada dalších. Navíc ze štítků označených pneumatik by jste měli vyčíst informace jak jsou pneumatiky hlučné, informace o jejich přílnavosti. Internetové obchody, ty totiž většinou nabízejí pneumatiky až o 25 procent levnější a navíc je vám dovezou zdarma až domů.

Minimální hloubka vzorku pneumatiky

Přísady se postupem času z pneumatiky vytrácejí díky chemickým procesům. Mockrát se ptáme, kdy máme přezout letní pneu na zimní pneu. Ten pravý čas nastává když poklesne teplota pod sedm stupňů celsia. Letní pneu na jsou díky své výrobní směsi tvrdé a zhoršuje se jejich přílnavost k vozovce. U zimní pneu co se týka hloubky vzorku podle vyhlášky platí mimimum 1,6 mm, ale v praxi je to trochu jinak. Zimní pneu pokud nemá minimálně 3 až 4 mm pneu ztrácí svoje jízdní vlastnosti hlavně při záběru na ledovém nebo zasněženém povrchu. Proto se doporučuje zimní pneu vyměnit na minimální hloubce 4mm.