Elektronická cigareta a míchání e-liquidů

Velký hit, elektronické cigarety

Elektronické cigarety jsou dnes velkým hitem a doslova zaplavují internet. Jednotlivé modely jsou představovány zákazníkům jako dokonalé, ale samozřejmě existují nejrůznější rozdíly, které se dají prvotně poznat podle ceny, ale ne vždy je tomu tak, dají se naleznout a zakoupit i dosti levné e-cigarety v nejrůznějších slevových akcích a bazarech. Neničí tak zuby, co potvrdí i stomatologicka klinika. Nabídka v médiích, tedy především na internetu je skutečně obrovská, zákazníci si však již oblíbili své typy a modely těchto cigaret, dle nejrůznějších kritérií a nenechají se nalákat na některé pochybné výrobky, od neznámých výrobců. Vždy si pečlivě ověřte, zda daný dodavatel splňuje všechny požadavky, a to nejen hygienické. Například prodejce u nás nesmí prodávat e-liquidy o větším obsahu nikotinu, než je 16mg, pokud nemá k dispozici certifikovaného chemika, nebo jím není sám. Na to si také dejte pozor, ať se nestanete nechtěně spolupachatelem takového přestupku.

Míchání vlastních e-liquidů

V současnosti se stále více rozšiřuje míchání vlastních směsí e-liquidů, což jsou kapaliny do náplně elektronické cigarety, bez které se neobejdete, neboť ona je samotným médiem, které tvoří kouř a obsahuje nikotin, který je u této cigarety primární. Při míchíní své směsi ušetříte dosti peněz, neboť kupujete jednotlivé příměsy  ve větším množství a tudíž i za nižší cenu. Takto se dá ušetřit opravdu hodně, a navíc máte absolutní svobodu a můžete popustit uzdu své kreativity.

Základem e-liquidu jsou báze, které tvoří základní kapalinu. První je PG, tedy propylenglykol, ten je nositelem chuti a vůně a je řídký, druhou bází je pak VG, tedy vegetable glycerin, ten je zase nositelem kouře a je spíše olejovité konzistence. Další možné příměsy jsou kyselina mléčná na doladění a zakulacení chuti, no a samozřejmě nesmíme zapomenout na aroma, tedy chuť a vůni. Doporučený poměr bází je 80:20 PG:VG, ovšem je to individuální, stejně jako množství aroma, které použijete, chce to vyzkoušet. Míchání je snadné, nehrozí poleptání nebo podobně, ovšem určitá bezpečnostní opatření jsou nutná a doporučují se brýle a rukavice.